Sem Lojze Grozde

Knjiga “Sem Lojze Grozde” je že druga knjiga priznane slovenske pisateljice in pesnice Milanke Dragar o prvem slovenskem blaženem mučencu Lojzetu Grozdetu. Prva knjiga “Zvest križanemu” spada v kategorijo zgodovinsko raziskovalne literature, medtem ko je druga knjiga leposlovno biografsko delo napisano v prvi osebi kot bi jo pisal sam Lojze Grozde. Avtoričino bogato vedenje o življenju “malega Lojzka” je botrovalo zgodbi, ki nas s presunljivo verodostojnostjo popelje v čas pred in med 2. svetovno vojno kot ga je videl in doživel sam Lojze Grozde.
Knjigo “Sem Lojze Grozde” bodo zaradi doživeto zapisane zgodbe z zanimanjem prebirali otroci in mladostniki, medtem ko bodo zrelejši bralci lahko uživali v nostalgičnem prikazu življenja Slovencev z začetka 20. stoletja, saj se besedilo verno drži zgodovinskih dejstev in podprto z arhivskimi fotografijami pristno pričara duha tistega časa.

Milankino pripovedovanje o mladem mučencu je – tako kakor tudi pisanje v drugih njenih knjigah, v prozi in v pesmih – izjemno tenkočutno, prežeto z veliko predanostjo, z globoko vero in ljubeznijo…
…Dragi mladi prijatelji, ta knjiga je napisana posebej za vas. Če nimate, ne poznate pravega vzornika, ki bi vas navduševal za dobro in vam pomagal najti prave vrednote, ki človeka izpolnijo in osrečijo, pa morda iščete idole in izgubljate mladostne moči za prazne reči; zdaj, ko postajajo ‘hujši časi’, pa nimate vsega, kar si želite, ste morda zbegani in ne veste, kako bi si pomagali … Glejte, imate, imamo domačega vzornika!
s. M. Katarina Ambrož, OSC

Zdaj tu pred nami niso več samo suhe črke in zgolj lepo zveneče besede, marveč živ slovenski fant iz krvi in mesa, fant, ki je z vztrajnim in odločnim hotenjem s pomočjo božje milosti na vzoren način uresničil program novega dijaka, ki naj bo resen, a nikakor ne tragičen in nesposoben za družbo, ampak značajen.
Jože Goličnik

Avtorica: Milanka Dragar

Leto izida: 2013
ISBN: 978-961-92879-1-0

Št. strani: 233

Teža: 610 g

Mere: 170 x 240 mm

Posebnosti: trda vezava; papir Pamo Classic Yellow 90 G., vol. 1,5; kazalna vrvica

Cena: 20 EUR

One thought on “Sem Lojze Grozde

  1. phương anh

    Your style is really unique in comparison to other folks I have read stuff from.
    Thank you for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just bookmark this blog.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *